Succesvol Projectmatig Werken

Deel 1

ISBN: 978-87-403-1860-9

49 Pagina's, Prijs € 8,99

Deel 2

ISBN: 978-87-403-1861-6

93 Pagina's, Prijs € 8,99

Deel 3

ISBN: 978-87-403-1862-3

110 Pagina's, Prijs € 8,99

Beloven wat je waar gaat maken en waarmaken wat je hebt beloofd.

Ontdek hoe je projecten doelgericht voor elkaar kunt krijgen

In Succesvol Projectmatig Werken maak ik de complexe materie en dynamiek van projecten op een simpele manier inzichtelijk en voorzie ik projectleiders en hun opdrachtgevers van een aantal praktische hulpmiddelen.Met dit boek wil ik hen inspireren om projecten effectiever uit te voeren en bijdragen om het rendement van projecten te vergroten. Het gaat over “beloven wat je waar gaat maken en waarmaken wat je hebt beloofd”.

Met dit boek wil ik de lezer uitdrukkelijk niet verleiden om een keurslijf aan procedures en bureaucratie te introduceren. Een valkuil waar menige organisatie instapt en waartoe projectmatig werken helaas te vaak wordt verengd.

Deel 1 Aan de slag met Projectmatig werken gaat over de condities die nodig zijn om Projectmatig werken in te voeren. We vergelijken Projectmatig werken met Agile en Scrum.

Deel 2 Projecten Ontwikkelen gaat over de systematiek van Projectmatig werken en de stappen om een weloverwogen Projectplan op te stellen. Daarna worden Projectontwikkeling, Besluitvorming en Risicoanalyse uitgewerkt.

Deel 3 Projecten Sturen gaat over organisatie en leiderschap van projecten. De focus verschuift van systematiek naar rollen en vaardigheden om projecten op koers te houden en tot een goed einde te brengen. Projectorganisatie, Projectleider, Opdrachtgever en Projectteam staan hier centraal.

De Toolbox bij elk deel geeft praktische hulpmiddelen zoals vragenlijsten, checklists en formats.

Auteur

: Paul B. W. Hartman
Uitgever

: Bookboon.com/nl
Rubriek

: Projectmanagement, NUR 801
Trefwoorden

: Projectmanagement, Projectmatig werken, Risicoanalyse,Leiderschap, Teams