Succesvol Conflicten Oplossen

Effectief aanpakken van conflicten op het werk


Succesvol Conflicten Oplossen

Nederlandstalig e-boek, eerste editie 2020, 54 bladzijden.

ISBN 978-87-403-3499-9

Auteur

: Paul B.W. Hartman

Uitgever

: bookboon.com/nl

Rubriek

: Algemeen management

Trefwoorden

: conflicten, interventieproces, voorkeursgedrag,
.. individuele verschillen

Prijs € 8,99


Bestel via onderstaande bestelknop

Ontdek hoe je verschillende soorten conflicten doelgericht kunt aanpakken en daarbij je eigen effectiviteit kunt verbeteren.

Over dit boek

Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij. Wanneer ‘lastig’ echter ‘schadelijk’ dreigt te worden moet je ingrijpen voor de zaak escaleert. Anders resten alleen maar dure juridische procedures of oplossingen.

Je vraagt je wellicht af waarom conflicten eigenlijk ontstaan, hoe je ze het beste kunt aanpakken en hoe jij jouw medewerkers weer constructief kunt laten samenwerken.

Dit e-book ‘Succesvol conflicten oplossen’ geeft het antwoord op de vragen waar je in de praktijk mee worstelt.

‘Succesvol conflicten oplossen’ is bedoeld voor iedereen die met een conflict op het werk te maken krijgt zoals medewerkers, leidinggevenden en personeelsadviseurs. Het is ook bedoeld om je zicht te geven op jouw eigen gedrag en het gedrag van anderen in conflicten. Bovendien is het een handreiking voor degenen die een interventieproces bij een conflict begeleiden.

Na het lezen van dit e-book weet je waarom conflicten tussen jou en je medewerkers of tussen jouw medewerkers onderling ontstaan, kun je conflicten al in een vroeg stadium herkennen en weet je welke organisatorische voorwaarden nodig zijn om conflicten zoveel mogelijk te voorkomen. Je krijgt inzicht in de verschillende gedragspatronen van mensen in conflicten. Met een vragenlijst kun je ook zelf jouw eigen voorkeursgedrag in conflicten in kaart brengen.

Je leert een handzame aanpak, waarmee je als bemiddelaar conflicten tussen medewerkers op kunt lossen. We dagen je uit om jouw effectiviteit in conflicten te verbeteren.