Mijn E-boeken

Ik heb mijn visie en ideeën op het gebied van Organisatievraagstukken, HRM en Talentmanagement uiteengezet in twee boeken, verschillende e-boeken en een aantal interessante artikelen, die in diverse vakbladen zijn gepubliceerd.

De vier e-boeken 'Succesvol Projectmatig Werken', 'Anders kijken naar organisatiegedrag', 'Zes sleutels tot succesvol innoveren' en 'Succesvol Conflicten oplossen' zijn uitsluitend als e-boek verkrijgbaar via uitgever bookboon.com/nl.

Via het menu of de knoppen hieronder krijg je toegang tot verder informatie over mijn e-boeken.

zes sleutels Zes sleutels tot succesvol innoveren

Anders kijken naar organisatiegedrag Anders kijken naar organisatiegedrag

succesvol projectmatig werken Succesvol projectmatig werken

succesvol conflicten oplossen
Succesvol
conflicten oplossen

Over anders denken


“Het feit is...”, zei ik tegen Frank “...dat we op een of andere manier verdwaald zijn.” We zaten naast een groot konijnenhol op een bankje langs een pad in de duinen. We waren samen een boek aan het schrijven en kwamen niet veel verder. Daarom had ik voorgesteld om een wandelingetje in de duinen achter het huis te maken. En daar waren we terechtgekomen bij dat bankje. Maar toen we weer terug naar huis wilden lopen, waren we dus de weg kwijtgeraakt.

Frank werd een beetje moe van dat bankje en hij vermoedde dat het ons achtervolgde, want welke richting we ook uitliepen door de duinen, elke keer dook dat bankje weer op. Toen we het bankje voor de vierde keer zagen, zei hij triomfantelijk: “Nu weet ik waar we zijn….” en ik verzuchtte “Ik ook….. “ Na die vierde keer waren we er dus mismoedig op gaan zitten.

Na een tijdje zei Frank “Laten we weer verder gaan, welke kant zullen we nu proberen?”
“Wat dacht je ervan…” , zei ik bedachtzaam “…wanneer we eenmaal uit het zicht van dit bankje zijn, dat we dat bankje dan eens zouden proberen terug te vinden…..?”

“Wat heb je daar nou aan?”, zei Frank verbaasd en een beetje geïrriteerd.
“Nou, we zijn op zoek naar ons huis en vinden dat steeds niet, maar we vinden wel elke keer dit bankje.“
“Dus ik dacht...., als we nou eens naar dit bankje zochten, dan vonden we dat vast niet terug en dat zou al prima zijn. Dan vinden we misschien wél iets waar we niet naar op zoek zijn en dat zou nou juist ons huis kunnen zijn, wat we eigenlijk wel zochten.”

(Vrij naar The Tao of Pooh van Benjamin Hoff)

volledige lijst publicaties
Mijn volledige lijst publicaties

Mijn boeken
Mijn boeken

Mijn artikelen
Mijn artikelen