De Kist

een hutkoffer vol herinneringen

De Kist: een hutkoffer vol herinneringen

Nederlandstalig, eerste druk 2021, 198 bladzijden, afmetingen 14 x 22 cm.
ISBN/EAN: 978-90-825269-4-3

Auteur

: Paul B.W. Hartman

Uitgever

: ph advies bv te Houten

Rubriek

: roman

Trefwoorden

: Nederlands-Indië , Indië-veteraan, oorlogsvrijwilliger, 1ste Bataljon Jagers OVW

Prijs € 17,95, exclusief verzendkosten van € 4,95
Verkrijgbaar bij boekhandel Kramer & van Doorn in Zeist, boekhandel De Kler en bij de The Readshop in Houten of bestel via onderstaande bestelknop

“De geschiedenis is een ‘film noir’, waarvan de zwart-wit beelden worden ingekleurd door onze herinneringen, onze opvattingen en de kennis achteraf.”

Over dit boek

In het boek ‘De Kist: een hutkoffer vol herinneringen’ heb ik een aantal indringende gesprekken met mijn vader Jan Hartman, kapitein bij het 1ste Bataljon Jagers OVW, aan het einde van zijn leven. In die gesprekken probeer ik een antwoord te krijgen op de vraag, waarom mijn vader in 1945 naar Nederlands-Indië ging en waarom hij over zijn herinneringen zo weinig verteld heeft.


Centraal in het boek staat de inhoud van een oude hutkoffer. De antwoorden en de herinneringen van mijn vader komen tot leven aan de hand van de voorwerpen, foto’s en documenten, die ik in die hutkoffer heb aangetroffen. Die blijken verbonden te zijn met pijnlijke, ontroerende en onthullende ervaringen van mijn vader.


Heb je dit boek liever als e-boek? Geef dan bij je bestelling aan dat je dit boek liever als pdf ontvangt

Over het zwijgen van onze Nederlands-Indië veteranen

“Waarom zou je vertellen over dingen die niemand wil horen, die niemand wil weten en die niemand wil begrijpen. Dan is zwijgen goud en spreken overbodig.”