Artikelen

Ik heb mijn visie en ideeën op het gebied van Organisatievraagstukken, HRM en Talentmanagement uiteengezet in een aantal interessante artikelen, die in diverse vakbladen zijn gepubliceerd.

De samenvattingen van enkele van die artikelen kunt u hier bekijken en ze desgewenst downloaden.

Over Projectmatig werken

We waren samen een boek aan het schrijven en kwamen niet veel verder. Daarom had ik voorgesteld om een wandelingetje in de duinen achter het huis te maken. Omdat het niet uitmaakte waar we precies naar toe gingen hadden we zomaar een willekeurig duinpad genomen. Maar toen we weer terug naar huis wilden lopen, waren we de weg kwijtgeraakt. Na een hele zoektocht hadden we het duinpad eindelijk achter ons weten te laten. Moe van het verdwalen, maar met een fris hoofd en vol nieuwe ideeën kwamen we weer thuis.

“Laten we eerst eens opschrijven wat we hiervan hebben geleerd”, zei ik en ik pakte een leeg vel papier. “Als je niet weet waar je heengaat, dan eindig je waarschijnlijk ergens anders” schreef ik op. “Als je niet weet waar je uitkomt, dan weet je ook niet hoe je daar moet komen en wat je daar voor moet doen” en “dan kan je ook geen plan maken” vulde Frank aan.

“Maar wat gaan we nu doen?”, vroeg hij een beetje ongeduldig. “Heel goed van je”, antwoordde ik. “Dat is meteen de volgende les.”

“Als je geen plan hebt, dan kun je ook geen planning maken, dan weet je dus niet hoe lang het duurt, ook niet hoe ver het nog is en wat je voor onderweg mee moet nemen.” “En als je geen planning hebt, weet je ook niet of je nog op koers ligt en dan kan je ook niet bijsturen”, schreef ik ijverig verder.

“Maar laten we gewoon verder gaan met schrijven” zei Frank, anders komt het nooit af. En dat was natuurlijk ook waar…..

(vrij naar ‘Succesvol Projectmatig werken’ van Paul Hartman)

hoe coach je goden en godinnen Hoe coach je goden en godinnen

interne mobiliteit Interne mobiliteit in onderzoeksorganisaties

succesvol innoveren How to innovate
successfully

is PMW ook agile
Is projectmatig werken ook agile?

volledige lijst publicaties
mijn volledige lijst publicaties

Developing your major asset Developing your major asset

Verbeter uw projectbeheer Verbeter uw projectbeheer

Europe's got talent Europe's got talent